Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین اباذری گفت: امام رضا (ع)، آیه "ادفع بالتی هی احسن / به بهترین وجه با بدی ها روبرو شو" را با رفتار خود به ظهور رساندند اما آیا فرهنگ عمومی ما منطبق با این سیره است؟

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان آنچه در ادامه می آید بخش اول گفتگوی ما با حجت الاسلام و المسلمین محمود اباذری در رابطه با سیره امام رضا علیه السلام و شکاف های موجود میان فرهنگ عمومی ما با سیره آن حضرت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ایام باسعادت ولادت امام رضا علیه السلام قرار داریم. مناسبت خوبی است که به این بهانه قدری در سپهر معرفت و شناخت این امام جلیل القدر قرار بگیریم. خواهش می کنم از سیره حضرت برای ما بفرمایید؟

میلاد مولایمان را به محضر همه عاشقان آقا علی ابن موسی الرضا علیه السلام عرض تبریک و تحنیت دارم. برای شروع کلام می خواهم به روایتی از امام صادق علیه السلام راجع به امام رضا (ع) بپردازم که در حقیقت، شأن و جایگاه امام رضا را به خوبی ترسیم می کند. ما می دانیم که حضرت امام صادق علیه السلام در 25 شوال سال 148 به شهادت رسیدند و امام رضا علیه السلام در 11 ذی القعده همان سال یعنی درست دو هفته بعد از شهادت امام رضا (ع) به دنیا آمدند. در واقع به ظاهر امام صادق علیه السلام نوه گرامی شان را ندیدند اما بسیار مشتاق این دیدار بوند و در جلسه ای که نام و یاد این نوه عزیز مطرح بود فرمودند کسی که ایشان را همراه با معرفت در توس زیارت کند من در روز قیامت دست او را می گیرم و وارد بهشت می کنم. توجه کنید که امام صادق علیه السلام نفرمودند اگر کسی با معرفت، امام رضا علیه السلام را زیارت کند به بهشت وارد می شود بلکه بالاتر از آن را فرمودند و گفتند که من خود دست او را می گیرم و وارد بهشت می کنم. یکی از یاران حضرت که آن جا بود و زیرک بود عرض کرد معرفت زیارت چیست؟ حضرت در پاسخ فرمودند این که وقتی زائر به زیارت امام رضا (ع) رفت بداند که او امام است یعنی بداند که او امام مفترض الطاعه است. در حقیقت راه و روش امام، راه و روش زائر در زندگی باشد. هم خوی و هم رنگ و هم بوی او باشد. سعی کند در همان جایی مستقر باشد که امام مستقر شده و همان موضعی را داشته باشد که امام دارد.

در حقیقت تصریح شما به این است که زیارت همراه با شناخت به این است که رفتار مأموم و زائر تبعیت از امام در همه شئون باشد؟

دقیقا! ما گاهی ممکن است برداشت سطحی در این باره داشته باشیم اما اگر کمی تأمل بیشتری به خرج دهیم متوجه می شویم که اساسا معنای امام و مأموم همین است وگرنه اگر امام جایی باشد و ما پشت سر او نباشیم از او جلو زده باشیم یا از او عقب مانده باشیم معلوم است که در ادعایمان درباره مأموم بودن صادق نیستیم. امام یعنی او جلوست و من در پشت سر او حرکت می کنم و همه امور سیاسی و اجتماعی و خانوادگی و عرصه های دیگر زندگی من متأثر از چنین بینش و دریافتی است.

ما امام رضا علیه السلام را به عنوان غریب الغربا یاد می کنیم. چه زمانی این غربت تمام می شود؟

اگر سالیانه 50 میلیون نفر هم به زیارت امام رضا علیه السلام بروند اما الزامات و اقتضائات زیارت حقیقی و همراه با معرفت به جا آورده نشود در حقیقت امام همچنان در میان ما غریب خواهند بود. امام رضا علیه السلام در بیانی نورانی به حضرت عبدالعظیم حسنی می فرمایند سلام ما را به شیعیان برسان و به آنان بگو که اهل صداقت، راستی و امانت داری باشند. مبادا با همدیگر به رأفت برخورد نکنند  و به همدیگر آسیب برسانند. حالا هر کسی می تواند رفتار خود را مورد توجه قرار دهد. آیا ما در برهه های مختلف زندگی مثلا در رقابت های انتخاباتی یا شئون دیگر زندگی توجه و اقبالی به این توصیه ها داریم. مثلا آیا فضای مجازی ما همان استانداردهایی را مراعات می کند که در سیره امام رضا علیه السلام می بینیم. امام رضا علیه السلام توصیه می کنند به زیارت همدیگر بروید و اهل صداقت باشید چون با این کارها به من امام رضا (ع) نزدیک می شوید.

در فرهنگ عمومی ما شکاف هایی میان باورهای عموم و سیره اهل بیت به ویژه در بحث ما سیره و شیوه حیات امام رضا علیه السلام وجود دارد. می توان به نمونه هایی در این باره اشاره کرد؟

ببینید مثلا ما در دل همین فرهنگ عمومی داریم که جواب کلوخ انداز، سنگ است. اگر ما می خواهیم حقیقتا زائر امام رضا باشیم و در جایگاه یک مأموم قرار بگیریم باید متوجه باشیم که آیا امام رضا هم به جواب کلوخ انداز سنگ است معتقد بودند یا نه درست در نقطه مقابل آن قرار می گرفتند.  ما می گوییم اگر کسی مشتی به تو زد تو جواب او را با مشت و لگد بده اما قرآن به ما چه می گوید؟ ادفع بالتی هی احسن. قرآن می گوید با بهترین روش با بدی ها مواجه شو.  در واقع امام رضا علیه السلام این آیه را در رفتار خود به ظهور می رساند. یکی از بستگان حضرت بسیار با امام رضا (ع) بدرفتاری کردند و امام رضا را به دادگاه کشاندند. در دادگاه درباره امام رضا خیلی بد صحبت کردند . البته آخر سر از سوی قاضی محکوم شد چون دلیل محکمه پسندی برای شکایت خود نداشت و صرفا می خواست امام رضا علیه السلام را آزار دهد. همچنان که برادران یوسف از سر حسادت می خواستند به یوسف آسیب بزنند این برادر امام رضا علیه السلام هم با برادر بزرگوار خود بدرفتاری کرد اما امام رضا علیه السلام در برابر این اهانت فرمودند به خدا قسم تا روزی که زنده ام از همراهی و احسان به شما دست برنخواهم داشت و این همراهی و احسان را هم در عمل نشان می دادند از آن جمله است که وقتی امام متوجه شدند که او بدهی دارد کسی را مأمور کردند که هه بدهی هایش را پرداخت کند. حال سوال این است که آیا ما هم در زندگی مان از جمله در مسایل اجتماعی این جوانمردی ها و فتوت ها را داریم که مثلا وقتی کسی نسبت به ما بدی کرد ما نه تنها مقابله به مثل نکنیم بلکه در برابر او بدی را با خوبی پاسخ دهیم.

 

پایان پیام/187

منبع: شبستان

کلیدواژه: امام رضا ع سیره امام صادق علیه السلام امام رضا علیه السلام علیه السلام علیه السلام فرهنگ عمومی امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان در خطبه‌های نماز جمعه دهگلان که در مسجد جامع این شهر برگزار شد با اشاره به سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا علیه السلام، اظهار داشت: پیامبر عظیم الشأن اسلام در مورد حضرت حمزه سیدالشهدا فرمودند جناب حمزه علیه السلام مظهر یک شخص متدین، شجاع، مدافع و مجاهد است و یک فرد مسلمان اهل تقوا و با ایمان باید در جای خودش مجاهد و جان فدا باشد.



وی در مورد نحوه شهادت حضرت حمزه علیه السلام این گونه بیان کرد: ایشان برای شهادت شناسایی شدند و به گونه ای مظلومانه بعد از شهادت مثله شدند، و از آنجایی که خانواده ای نداشت، زنان جمع شدند و به خانه حمزه رفتند و برای ایشان نوحه خوانی کردند.



نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه شهادت حضرت حمزه سلام الله علیه برای اعتلای پرچم اسلام، نماز، شهادتین و دین جزو خون های اولیه است، جان فدا شدند، تصریح کرد: اسلام دین عافیت طلبی، دین نشستن و عدم نیاز نیست؛ بلکه دین دفاع و مجاهدت است به شرطی که جان فدا کند و نکته این است در برابر چه کسی؟ البته که در برابر مشرکان و کفار و نامسلمانان باید مجاهدت و دفاع کرد.



حجت الاسلام پورذهبی بیان کرد: اکنون زمان، زمان آن است که مسلمانان در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند و آن صهیونیسم جهانی و استکبار جهانی به سردمداری آمریکای جنایتکار است.

وی افزود: واقعا بد است که مسلمانان در مقابل همدیگر قرار گیرند و بحمدالله در این اتفاقات اخیر مردم ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نماینده مردم ایران در برابر صهیونیسم جهانی ایستادند و همه مردم جهان از اقدام تنبیهی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی خوشحال شدند.



نماینده ولی فقیه در کردستان ابراز داشت: دشمن واضح و روشن در مقابل ملت اسلام و بخصوص ملت مسلمان ایران قرار گرفته است و ما هم امروز باید با اقتدا به حمزه سیدالشهدا علیه السلام اکتفا می کنیم و از  فرمایشات ایشان پیروی کنید و مواظب باشید در این برهه دشمن شناسی بسیار مهم و ضروری است.

وی در پایان افزود: درود خدا به شهدای صدر اسلام شهید حمزه سیدالشهدا علیه السلام و همه شهدای انقلاب اسلامی و مدافع حرم و شهدای اخیر و همه کسانی که در این راه جان فدا کردند.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟