Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@11:59:16 GMT

فلسفه زیارت، نجات مردم از گمراهی‌ها است

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۴۱۵۵

فلسفه زیارت، نجات مردم از گمراهی‌ها است

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش روحانیون عتبات عالیات در قم به تبیین فلسفه زیارت پرداخت و گفت: در بحث زیارت دو جنبه یکی نزدیک‌شدن به امامان و دومی دوری از آنچه امامان نمی‌پسندیدند و نمی‌خواستند، مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، زیارت، بزرگداشت آن شخصیتی است که به زیارت او می‌رویم و باید با او انس بگیریم و خود را به او نزدیک کنیم.

نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) که می‌فرمایند: «من زارنا فی مماتنا فکأنما زارنا فی حیاتنا» گفت: هدف زیارت نزدیک‌شدن به امامان، تبری جستن از دشمنان ایشان، پیاده کردن اخلاق و رفتار علوی در زندگی و دادن تعهد و پیمان به امام است.

وی با اشاره به چند روایت، فلسفه زیارت را نجات مردم از سرگردانی‌ها و گمراهی‌ها و فهم مسیر صحیح زندگی عنوان کرد و کسب معرفت، اخلاص، شوق، حزن، آرامش و علاقه‌مندی به خاندان عصمت و طهارت را از فضیلت‌های آن خواند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاضی عسکر برلزوم فرهنگ‌سازی در خصوص فلسفه و هدف زیارت تأکید و تصریح کرد: زیارت یک سفر تربیتی و تمرینی برای زندگی دینی و متحول‌شدن است و روحانیان عتبات باید از این ظرفیت بی‌نظیر استفاده کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تبیین چند روایت نورانی درباره زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) گفت: امام صادق(ع) می‌فرمایند: «إِذَا أَرَدْتَ زِیَارَةَ الْحُسَیْنِ ع فَزُرْهُ وَ أَنْتَ کَئِیبٌ حَزِینٌ مَکْرُوبٌ شَعِثاً مُغْبَرّاً جَائِعاً عَطْشَاناً فَإِنَّ الْحُسَیْنَ قُتِلَ حَزِیناً مَکْرُوباً شَعِثاً مُغْبَرّاً جَائِعاً عَطْشَانا هنگامی که اراده زیارت حضرت حسین (ع) را نمودی پس آن حضرت را با حالی غمگین و اندوهناک و ناراحت و ژولیده و گرفته و گرسنه و تشنه زیارت نما زیرا آن حضرت کشته شدند درحالی که غمگین و ناراحت و ژولیده و گرفته و گرسنه و تشنه بودند».

وی افزود: در حدیثى از امام صادق(ع) توصیه شده است که هنگام زیارت سیدالشهدا(ع)، شایسته است که زائر سکوت، آرامش و وقار را رعایت کند و جز خیر و نیکى، بر زبان جارى نسازد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به لزوم استفاده بهتر معنوی از این سفر و رعایت ساده زیستی و دوری از تشریفات، گفت: امام صادق(ع) به فردی که در سفر به کربلا توشه و غذاهای رنگارنگ به همراه برده بود، فرمودند: اگر به زیارت قبر پدرانتان یا مادرانتان بروید این کار را نخواهید کرد و در پاسخ به اینکه در سفر از چه غذاهایی استفاده کنند، فرمودند: غذائى ساده و بى‌تکلّف مانند نان و شیر یا نان و ماست و از این قبیل.

سرپرست حجاج ایرانی در پایان سخنان خود به حدیثی از کتاب «کامل الزیارات» اشاره کرد وگفت: امام صادق(ع) در این حدیث فرموده‌اند: هنگامى که روز قیامت شود منادى ندا می‌دهد؛ زائران حسین ابن على(ع) کجا هستند؟ آنگاه جمع زیادی که شمارش آن‌ها را فقط خدا می‌داند بر می خیزند!

وی ادامه داد: به آن‌ها گفته می شود که برای چه به زیارت قبرحسین(ع) می‌رفتید؟ می‌گویند: خدایا به جهت محبت پیامبر(ص) و علی(ع) و فاطمه(ص) و طلب رحمت برای آن حضرت دربرابر آنچه از آن حضرت انجام دادند، پس به آن‌ها گفته می‌شود: به اهل بیت ملحق شوید، شما با ایشان و در درجه و مرتبه آن‌ها هستید، به لواء و پرچم رسول خدا(ص) ملحق شوید، پس بطرف لواء آن حضرت رهسپار شده و در سایه آن قرار می‌گیرند در حالى که لواء به دست امیر‌المؤمنین على(ع) است وبدین ترتیب به بهشت وارد می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا حج و زیارت قاضی عسکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۴۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» خروشی در دل مؤمنان دنیا ایجاد کرد

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت: عملیات وعده صادق شهامت و خروشی بین مؤمنان دنیا ایجاد و هیمنه استکبار را در هم شکست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کرمانشاه اظهار داشت: بعد از عملیات وعده صادق دنیای استکبار با محوریت صهیونیست بسیار تلاش کردند که این عملیات و نتیجه آن را کمرنگ جلوه دهند اما با فیلم‌های منتشر شده از مردم قابل کتمان نبود. 

وی گفت: اینکه چند موشک و پهپاد در این عملیات مورد استفاده قرار گرفت و نتیجه چه بود اهمیتی نداشت بلکه موضوع مهم اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی بود.

خطیب جمعه کرمانشاه افزود: نتیجه شکستن هیمنه استکبار این بود که قدرت و شهامتی عجیب در دل ملت‌های محروم و حتی در جوامع استکباری جوانه زد و این در دانشگاه‌ها و جوامع آمریکا در حمایت از مردم غزه مشهود است به طوری که آمریکا ناچار شد تمام گذشته را زیر پا بگذارد و پلیس را به صورت گسترده به دانشگاه‌ها فرستادند.

غفوری گفت: شکست همینه استکبار و صهیونیسم و این قدرت پوشالی نظامی که بیشتر القای رسانه‌ای بود، مهمترین نتیجه عملیات وعده صادق محسوب می‌شود. این عملیات سبب قوت قلب مسلمانانی شد که اسیر حکام بی‌لیاقت هستند و در کشور خود قیام کردند و علاوه بر این بعد از این عملیات جوشش، خروش و شهامتی در دل مؤمنان ایجاد شد و دیری نخواهد پایید که منجر به نابودی رژیم صهیونیستی می‌شود. 

خطیب جمعه کرمانشاه با اشاره به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای عنوان کرد: فرهنگ پهلوانی میراث گرانبهایی است که ما از گذشته‌های دور و حتی قبل از اسلامی به ما رسیده است.

غفوری گفت: از گذشته پهلوان‌ها با فرهنگ جوانمردی و مردانگی به فقرای جامعه توجه داشتند؛ هرچند خود نیز مرفه نبودند و بر همین اساس ورزش زورخانه‌ای شکل گرفته که ورزشی حکیمانه و عاقلانه‌ای است.

امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه کارگر اساس و بنیان تولید است عنوان کرد: کارفرمایان نیز در برپا کردن کارخانه‌های بزرگ نقش مهمی دارند و اسلام به شدت طرفدار کار جمعی است.

غفوری گفت: مجموعه‌هایی که مردم در آن سهام دارند و تعاونی‌ها بسیار مورد توجه است اما کارفرمایی که سرمایه خود را به کار گرفته و محصول مورد نیاز کشور و صادرات را تولید می‌کند و همچنین کارگران همه در عرصه جهاد اقتصادی شریک هستند. 

وی با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری عنوان کرد: این فقید و عالم شاگرد بسیاری از بزرگان بوده و آثار ایشان مورد تأیید امام(ره) بود و می‌تواند بهترین داروی فکری برای نسل جوان امروز و همه نسل‌ها باشد که مسیر درست را بدون انحراف و با تبعیت از قرآن و عقل بگذرانند.

خطیب جمعه کرمانشاه با بیان اینکه معلمان بازنشسته سال‌ها برای تربیت نسل جوان و کودکان این جامعه و نسل انقلابی تلاش کردند گفت: این نسل ما را در عرصه‌های مختلف در دنیا به بهترین رتبه‌ها در دنبال رسانده است.

غفوری با اشاره به اینکه وظیفه معلم در بخش تربیت نسل بعد پررنگ‌تر از تعلیم است افزود: معلم ضمن تعلیم، باید دروس فضائل اخلاقی و خلقیات علوی و نبوی را به شاگردانش منتقل کند و این مسئولیت بزرگی است.

وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در هفته گذشته و بعد از عملیات وعده صادق عنوان کرد: این سفرها به نوعی تکمیل کننده آن عملیات بود.

امام جمعه کرمانشاه گفت: آمریکا شرکت‌ها و افرادی را تحریم و تمام کشورها را به خاطر همکاری با ایران تحریم کرده بود و بعداز روی کار آمدن دولت جدید پاکستان نخستین سفر خارجی به این کشور سفر رئیس جمهور کشور ما بود که ابعاد بسیار زیادی داشت و یکی از آن‌ها شکستن جوی بود که آمریکایی‌ها ایجاد کرده بودند.

وی با اشاره به اینکه یک بعد دیگر اهمیت این سفر مسائل امنیتی موجود در مرز بین ما و پاکستان است افزود: گروهی مزدور که گاهی از مرزهای پاکستان عبور می‌کنند و در ایران عملیات تروریستی انجام می‌دهند به گفته برخی افسران آمریکایی توسط موساد اداره می‌شوند.

غفوری بیان کرد: ما باید تکلیف خود را از نظر امنیتی با کشورهای همسایه روشن کنیم؛ ما هزار کیلومتر مرز مشترک با پاکستان داریم و باید بنای مستحکمی با دولت پاکستان گذاشته شود.

وی با اشاره به اهداف این سفر از نظر اقتصادی گفت: اولویت مبادلات اقتصادی ما با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان است که از نظر فرهنگی و ارتباطات مردمی اشتراکات بسیاری وجود دارد و مردم پاکستان به شدت علاقه‌مند به انقلاب و ایران اسلامی هستند. 

امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه مردم پاکستان در حمایت از عملیات وعده صادق تجمعات بزرگی برگزار کردند گفت: حضور رئیس جمهور ما در پاکستان با آمادگی مردمی بسیار قابل قبولی از سوی پاکستان انجام شد.

وی افزود: در سریلانکا نیز مهندسان ایرانی پروژه بزرگی را در زمینه نیروگاه برق انجام دادند و برای قراردادهای بعدی نیز بسیار حائز اهمیت بود.

غفوری با اشاره به ارتحال امام جمعه سابق جوانرود مرحوم ماموستا فخری گفت: ایشان بیش از 40 سال امام جمعه شهرستان جوانرود بودند و بسیار انسان متخلق، عالم و فاضل بودند و بسیاری از عالمان اهل سنت شاگرد ایشان بودند.

وی افزود: حجاب بحث مبسوطی وجود دارد و هم جوانب آن باید بررسی و تکلیف مردم، مسئولان و دستگاه‌ها روشن شود؛ همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دشمن با نقشه و برنامه وارد شود و ما نیز باید با نقشه و برنامه وارد شویم.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری
  • «وعده صادق» خروشی در دل مؤمنان دنیا ایجاد کرد
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • داوطلبان هلال احمر ایثارگران واقعی هستند
  • فلسفه وجودی سپاه، فدایی شدن است
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)