Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@10:22:56 GMT

«امام شناسی»؛ حکمت پاداش عظیم زیارت سیدالشهدا(ع)

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۱۹۸۰۷

رویداد۲۴، محمد مهدی تولایی- شخصی به نام «مصعده بن صدقه» از امام صادق(ع) سوال می کند که پاداش و دستاورد زیارت امام حسین(ع)برای زائر چیست؟ امام صادق(ع) در پاسخ می فرماید: برای زائر امام حسین(ع)، ثواب انجام حج که در معیت پیامبر اکرم(ص) انجام گردد نوشته می شود. مصعده بن صدقه از این پاسخ امام(ع)متعجب شده و با حالتی بهت زده می پرسد: ثواب حج در معیت رسول خدا(ص)؟ امام صادق(ع) در پاسخ مجدد می فرماید: آری و بلکه ثواب دو حج در معیت پیامبر اعظم(ص).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرسش و پاسخ ادامه می یابد تا آنکه امام صادق(ع)، ثواب یک زیارت سیدالشهدا(ع) را معادل پنجاه حج در معیت رسول خدا(ص) بیان می فرماید و سپس سکوت می کند.
از این قبیل روایات و احادیث در باب ثواب زیارت سیدالشهدا(ع) و مقامات و دستاوردهای زائر کربلای معلی در متون دینی و روایی، به وفور یافت می شود. روایاتی که زیارت امام حسین(ع) را از «اصول مذهب» برشمرده و ترک کننده آن را مورد سرزنش قرار داده است و برای انجام زیارت، تفاوتی میان زن و مرد، قائل نشده است. روایاتی که «استطاعت» را- بر خلاف استطاعت در انجام حج-  از زمره شروط زیارت حضرت اباعبدالله(ع) بیان نمی کند و حتی از زیارت خائفانه، سخن به میان می آورد.
اگر بخواهیم چرایی ثواب عظیم زیارت سیدالشهدا(ع) را دریابیم باید به دو نکته مهم در مورد شخصیت این امام همام، توجه ویژه مبذول داریم. نکته نخست، به جایگاهی مربوط می شود که امام حسین(ع) شایستگی حضور در آن جایگاه را یافته است و آن هم جایگاه مهم و امر خطیر «امامت» و رهبری جامعه است. امامت، جایگاهی رفیع و رُکنی رکین در اسلام است که محور پیشبرد صحیح امور جامعه، بیان گردیده است.
خداوند متعال که به پیامبر عظیم الشان اسلام دستور داده بود تا به مردم بگوید «إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلام»(تنها دین مورد قبول نزد خداوند اسلام است) و نیز فرموده بود «وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ» (هر کسی غیر اسلام دین دیگری برگزیند از وی پذیرفته نخواهد شد و او در قیامت از خاسرین و زیانکاران است)، پس از آنکه زمان معرفی امامت و جانشینی پیامبر اکرم(ص) در غدیر خم شد به پیامبرش خطاب فرمود: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» (اى پيامبر، آنچه را از جانب پروردگارت به تو نازل شده، ابلاغ كن؛ و اگر نكنى رسالتش را به انجام نرسانده‌اى) و پس از آنکه امر امامت به مردم معرفی شد و مسیر سعادت برای بشر تبیین شد، آنگاه حضرت پروردگار عالمیان فرمود : «الْيَوْمَ اكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَاتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتى وَرَضيتُ لَكُمُ الْاسْلامَ ديناً (امروز، دين شما را كامل كردم؛ و نعمت خود را بر شما تمام نمودم؛ و اسلام را به عنوان آيين (جاودانِ) شما پذيرفتم).
این سیر قرآنی، حکایت از آن دارد که امر امامت، اساس دین اسلام است. اساس همان دینی که با لحاظ امر امامت، کامل گشته و مورد رضایت پروردگار عالمیان قرار گرفته است. امر مهمی که عدم ابلاغ آن به مردم، معادل عدم ابلاغ تمام دین بیان شده است. لذا به همین دلیل است که امامت، به عنوان ریشه و اساس اسلام تبیین شد و پذیرش آن و اطاعت از اوامر آن که بر آمده از دستورات الهی است به عنوان امری ضروری در دین، محسوب گردید.
بیان روایاتی که ثواب زیارت سیدالشهدا(ع) را معادل حج بیان می کند نیز حاوی این مفهوم است که روح حج و اساس آن، امامت است و اگر کسی بدون پذیرش امر امامت معصومین(ع) به حج برود، در واقع به زیارت سنگ رفته است و دستاورد دیگری نخواهد داشت. لذا زیارت امام حسین(ع) که در جایگاهی رفیع به نام امامت و ولایت، قرار دارد اقدامی علنی در تبعیت از امر پروردگار متعال است و در واقع، بیعت با امری است که موجب اکمال دین شده است.
نکته دوم در مورد شخصیت امام حسین(ع)، جایگاه ایشان در احیای دین با جانفشانی و ایثار و از خودگذشتگی فراوان است. ایثار در مسیر مبارزه با انحراف و جانفشانی در مسیر تبیین حقیقت برای جهانیان در تمامی طول تاریخ. به همین دلیل است که مرحوم شیخ محمدحسین کاشف‌الغطاء می‌گوید« الاسلام محمدی‌ الحدوث، حسینی البقاء» یعنی اسلام توسط رسول اکرم (ص) به جهانیان عرضه شد، اما بقای این آئین الهی توسط قیام حضرت اباعبدالله(ع) انجام گرفت.
برای زیارت سیدالشهدا(ع) پاداش عظیمی درنظر گرفته شده است، چراکه این امام همام، علاوه بر جایگاه امامت، دارای جایگاه احیای دین نیز می باشد و پیروان او با انجام اقداماتی از قبیل زیارت، ضمن اعلام بیعت مجدد، تعهد خویش را برای کوشش در مسیر حفظ دین و ارتقای جایگاه امامت و امام شناسی در جامعه، تجدید می نمایند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۹۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت دفتر انتشارات علمی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی، کتاب راهنمای آزمایشگاه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی به چاپ رسید.

مؤلف کتاب راهنمای آزمایشگاه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی و از اعضای هیئت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری به خبرنگار آنا گفت: سلول‌ها واقعیتی حیرت‌انگیز و شگفت‌آور، در خلقت موجودات و نشانی کم‌نظیر از عظمت خالق بی‌همتاست و شناخت هرچه بهتر آنها، وظیفه پژوهشگرانی است که در این مقوله قدم گذاشته‌اند.

سیده مهدخت مداح افزود: این کتاب، با توجه به پیشرفت این علم و نیز متناسب با تغییرات سرفصل درس گردآوری شده است.

وی متذکر شد: ۳۰ آزمون این کتاب، با توجه به اطلاعات و تجربیاتی که اینجانب در طول سال‌ها تدریس این درس در آزمایشگاه به دست آورده‌ام و مطالبی که در اثر مطالعه منابع خارجی و داخلی جمع‌آوری کردم، سرفصل درس آزمایشگاه زیست سلولی و مولکولی، در گرایش‌های مختلف زیست‌شناسی و نیز آزمایشگاه زیست سلولی در رشته زیست‌فناوری در ۶ فصل نوشته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دریافت ویزای بیش از ۷۴ هزار زائر حج
  • احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود